kruidenazijn

Het assortiment omvat tien verschillende azijnen met bloemen en kruiden. Daarmee voeg je op een subtiele manier smaak en aroma aan gerechten toe.

Onze kruiden- en bloemenazijnen zijn gemaakt op basis van biologische witte-wijnazijn en bio alcoholazijn. Door de planten koud te macereren geeft elke plant zijn geur, kleur en smaak aan de azijn.

De azijnen zitten in mooie beugelflessen van een halve liter.

Bewaren

BASILICUM – gebruik deze zoetgeurende azijn bij een zomerse tomatensalade [deze azijn is uitverkocht voor seizoen 2017]

BERGAMOT – bergamotazijn geeft een lichtzure toets aan (fruit)desserten, voor de kenners [deze azijn is uitverkocht voor seizoen 2017]

CITROENVERBENA  – fris bij vis of kip

DILLE 
- goed gezelschap voor bietjes, komkommer of gerookte zalm

DRAGON – voeg een scheutje toe aan gestoofde champignons of doe het heel klassiek in béarnaisesaus [deze azijn is uitverkocht voor seizoen 2017]

OOSTINDISCHE KERS – love it or leave it: deze kleurrijke azijn heeft een licht peperachtige smaak en geur

MUNT – met de geur van munt; besprenkel lamsvlees net voor het opdienen of pep er een lauwe courgettesalade mee op

ROOS – rozenblaadjes geven deze azijn een oosters aroma, gebruik bijvoorbeeld bij het inmaken van zoetzure rode ui (met kaneel!); rozenazijn werkt ook verkoelend op de huid

SHISO – een zoetgeurende azijn met een schitterende kleur, voor inspirerende recepten moet je in de Japanse en Koreaanse keuken zijn [deze azijn is uitverkocht voor seizoen 2017]

VLIER – een azijn met de geur van de lente, lichtzoet aroma