kruidenazijn

Het kleurrijke assortiment omvat liefst tien verschillende azijnen met bloemen en kruiden. Die voegen op een subtiele manier smaak en aroma aan gerechten toe. Kruidenazijnen gebruik je spaarzaam, anders  gaat  de geur van de alcoholazijn overheersen.

Onze kruiden- en bloemenazijnen zijn gemaakt op basis van biologische alcoholazijn. Door de planten koud te macereren geeft elke plant zijn geur, kleur en smaak aan de azijn. De kleurrijke azijnen zitten in al even kleurrijke flesjes (250 ml) met schroefdeksel en schenktuit.

Bewaren

Verfijn je gerechten met een van deze kruidenazijnen.

BASILICUM – gebruik deze zoetgeurende azijn bij een zomerse tomatensalade

BERGAMOT – bergamotazijn geeft een lichtzure toets aan (fruit)desserten, voor de kenners

CITROENVERBENA  – fris bij vis of kip

DILLE 
- goed gezelschap voor bietjes, komkommer of gerookte zalm

DRAGON – voeg een scheutje toe aan gestoofde champignons of doe het heel klassiek in béarnaisesaus

OOSTINDISCHE KERS – love it or leave it: deze kleurrijke azijn heeft een licht peperachtige smaak en geur

MUNT – met de geur van munt; besprenkel lamsvlees net voor het opdienen of pep er een lauwe courgettesalade mee op

ROOS – rozenblaadjes geven deze azijn een oosters aroma, gebruik bijvoorbeeld bij het inmaken van zoetzure rode ui (met kaneel!); rozenazijn werkt ook verkoelend op de huid

SHISO – een zoetgeurende azijn met een schitterende kleur, voor inspirerende recepten moet je in de Japanse en Koreaanse keuken zijn

VLIER – een azijn met de geur van de lente, lichtzoet aroma